Björköhänget 2024

För sjunde året i rad arrangerar kulturföreningar på Björkö ett häng för barn och unga. Välkomman på en rad olika aktiviteter båda för stora som små! Längst ner ser ni hela schemat.

På måndagen, den 29 juli, är det Björköhängets familjedag då hela familjen är välkommen! Ingen anmälan behövs till denna dag. När ni kommer bestämmer ni vilka aktiviteter ni vill göra och ni kan vara med på flera aktiviteter. Under dagen kommer det bland annat finnas möjlighet att göra gräskronor, lyssna på sagor, lära sig livräddning och få en ansiktsmålning. Familjedagen kostar 200 kr per familj och betalas på plats. 

Resten av veckan, 30 juli-2 augusti, erbjuder aktiviteter för barn mellan 6–17 år (gäller det år barnet fyller 6 år så alla som är födda 2018 är välkomna). I år kör vi bland annat dans, konst, trolleri, teckning och skogslek. Kolla in hela schemat nedan. Till dessa aktiviteter anmäler ni barnen nedan, ni gör en anmälan per barn. Anmälningsavgiften är 200 kronor per barn.

På torsdagen den 1 augusti kl. 15.00 kan ni komma titta på uppvisning av veckans aktiviteter. Efter det tänder vi grillen och man får gärna stanna och äta tillsammans. På fredagen trycker vi tröjor, gör eget papper och provar på fotografi (inget val av aktiviteter behövs, har ditt barn varit där i veckan så har dem en plats).

Som ni kanske vet har vi nu öppnat ett café vid hembygdsgården! Under Björköhänget kan barnen prova på att jobba i cafét under en dag. Då hjälper de till att ställa i ordning cafét och bemanna det under tiden det inte sker aktiviteter. Ange i anmälan om ditt barn är intresserad av att hjälpa till i caféet. 

Här ni frågor om anmälan så maila info@bjorkoarholma.se.  

Gå till anmälan: https://forms.gle/ApSPgoDyz9Sp6x4G9

  • Björköhänget 2024 arrangeras av lokala kulturföreningar; Björkö-Arholma hembygdsförening, Björkö-Arholma Medborgarhusförening, Björkö Konstnod och Björkö Teater.
  • Björköhängets ledare är en härlig blandning av proffs och amatörer som delar med sig av sin tid och sina kunskaper för att ge barnen en fin vecka.
  • Björköhänget 2024 finansieras av bidrag från Norrtälje kommun och Roslagens Sparbanks stiftelser.