Björköhänget 2020

Det blir Björköhäng sista veckan i juli, 27-31 juli.

Björköhänget 2020                

Tema cirkus – Schema

En mötesplats för sommarlovslediga ungdomar med anknytning till Björkö. En vecka som präglas av skapande och lekfull kreativitet tillsammans med erfarna vuxna ledare. 

I år är Björköhänget lite annorlunda, vi har coronaanpassat hänget. Vi vill ha kul tillsammans, fast på lite annat sätt, med lite mer distans. 

Vi har flera nya, unga ledare, vi arbetar i små grupper 8-10 pers. Vi kommer att vara utomhus hela tiden, regnar det ställs gruppen in. Alla tar med sig sin egen mat, det man vill äta och dricka under dagen, frukt, vatten, lunch. Vi hoppar över uppvisningen, det blir inget Allting i år. 

Och vi vill att ni hjälper till genom att stanna hemma om du eller nån i familjen känner sig sjuk.  

Ni som har varit med tidigare kommer ändå att känna igen er, vi ska se till att det blir kul, att ni lär er nåt nytt och att ni träffar nya och gamla kompisar. 

Cirkus, Sång och musik och Magi håller till på gräsmattorna vid Hembygdsgården, Jollegruppen seglar på Skenningeviken. Konstskolans lokal finns hos Björkö Konstnod, i gamla skolan. 

Björköhängets ledare 2020

Cirkushäng gr 1 och 2, vid Hembygdsgården 

David Hammarberg, Flygande David

David är cirkusartist, han skulle ha varit på turné med Cirkus Olympia, men cirkusturnén är inställd och då passar han på att komma till Björköhänget istället.

“Jag brukar hålla i workshops i både cirkus och gymnastik. Kan instruera i bland annat jonglering, akrobatik och pyramider.” 

Cirkushäng gr 3 och 4 , vid Hembygdsgården
Elin Jonzon, Pirr i Magen
Elin är en erfaren cirkusartist och cirkuspedagog som bl.a frilansar för Cirkus Cirkör och Clowner utan Gränser.

“Under 3 fartfyllda cirkusträffar lär vi känna varandra och testar på flera olika sorters jonglering, akrobatik och par-akrobatik, dramaövningar/clown, samarbete och roliga lekar.”  Allt anpassat till corona-restriktioner, gruppens önskemål och ålder. Ta med vattenflaska (+ gärna en frukt) och kläder efter väder som du kan röra dig bekvämt i.

Björköhängets konstskola gr 1 och 2, vid gamla skolan

Åsa Öhrn, Birkagårdens konstskola

Åsa är en av konstnärerna i Björkö Konstnod, hon leder grupper av barn på Birkagårdens konstskola och nu får vi låna henne till Björköhänget. Kostgrupperna kommer att arbeta med lera och kroki.

Sång- och musikhäng gr 1 och 2, vid Hembygdsgården

Astrid Svenonius, musikstuderande

Astrid, utbildar sig till musikpedagog, hon är sångerska och leder barngrupper i Svenska kyrkan.

Magiskt häng gr 1 och 2, vid Hembygdsgården

Fredrik Höjman, magisk underhållare

Fredrik är en viktig person i Björköhänget, han har lärt många Björköbarn att trolla.  

“Trolleri handlar inte om att luras. För mig är det en möjlighet att få ge någon en magisk upplevelse; att för några sekunder få känna att allt är möjligt.”

Jollehäng gr 1 och 2 med Bosse, Lars och Sam vid Hembygdsgården

Bosse Gidlöf och Lars Nordstrand, Björköhängets erfarna segelinstruktörer, som vi känner från förra året, och  deras medspelare på vattnet, Sam Gidlöf som kör följebåten.

En allvarlig hälsning från jollegänget som gäller säkerhet ; “det är viktigt att alla jolleseglare kan simma, att de har med sig en flytväst och har viss vattenvana.”

Jollegrupperna tar emot deltagare 10 – 15 år. 

Hitta till Björköhänget

Adressen till Hembygdsgården är Stora Marumsvägen 13. 

Gamla skolans adress är Simpnäsvägen 739. 

Frågor och info 

Lena Svenonius info@bjorkoarholma.se 070-2487242