Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Helena Tofft – Bruksföremål och höns i stengods

21 juli kl. 15:00:23 juli kl. 17:00

Helena Tofft – Höns och bruksföremål i stengods

Adress: Harnäsvägen 24. Harnäset
Telefon: 0708-594741
Tillgänglighet för handikappade: Utställningen är i markplan så det går bra med rullstol
E-post: helena@tofft.se
Instagram: helens_hons_och_keramik

2001 köpte jag mig en drejskiva i Kristinehamn på blocket och började bygga upp min verkstad i Sollentuna med diverse utrustning och glasyrer. Under årens lopp så ha det blivit mycket experimenterande med glasyrer och olika mönster men de sista åren har jag mest koncentrerat mig på formspråket och funktionen av mina alster. Att arbeta fram en vacker form och kunna kombinera det med att godset ska vara funktionell blir en utmaning och något som jag kan arbeta med länge och finna enorm glädje i.

Stengods

Jag arbetar uteslutande med stengods eftersom jag gillar när produkterna är hållbara och tål maskindisk bra. Dom får en annan färgskala jämfört med lergods och håller sig mer i naturfärgernas skala. Dom är dessutom utmärkta att ha i ugnen och värma på hög temperatur. Jag har i år gjort en serie med frukostservice i tre olika färger samt lite annat smått och gott.

Mina Hönor

Varför jag började göra höns vet jag inte idag men jag vet att jag fortfarande tycker att det är charmiga djur, deras knasiga, struttiga sett att röra sig på är roligt att försöka fånga och jag har en mycket personlig relation med hönsen när jag formar dom. Plötsligt kan en höna bli ”levande” när jag formar henne med händerna och jag vet precis hur hon ska se ut. Att hönsen sen skulle bli så populära kunde jag inte tro utan att dom mest var roliga för mig själv men det är något jag är väldigt glad för och jag vet att dom skänker glädje ute i trädgårdarna.

Utbildningar:

Hantverkspedagoglinjen på Nyckelviksskolan – 2 år
Privat keramikkurs – Lasse Östman – 1 vecka


Detaljer

Börjar:
21 juli kl. 15:00
Slutar:
23 juli kl. 17:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
Webbplats:
helena.tofft.se

Arrangör

Hembygdsföreningen
E-post:
ateljerundan@bjorkoarholma.se
Webbplats:
bjorkoarholma.se

Plats

Harnäset
Harnäsvägen 24
Väddö, 76453 Sverige
+ Google Map
Scroll to Top